KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SEMİNERİ

Okulumuzda 'Küresel Isınma ve İklim Değişikliği ' konusunda DPÜ Sosyal Bilimler Eğitim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel IŞIK tarafından 120 öğrencimizin katıldığı bie seminer verilmiştir. Semineri veren Doç Dr. Sibel Işık 'a etkili konuşması ve sunumu01-03-202401-03-2024yla öğrencilerimiz üzerinde bilinçli bir farkındalık yarattığı için çok teşekkür ederiz.

01-03-202401-03-2024

12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE VAHİDPAŞA İL HALK KÜTÜPHANESİNDE DERS ÇALIŞTIK

Deneyap Atölyeleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Okulumuzda 29.02.2024 Perşembe günü 10.00'da T3 Vakfı Sorumlusu Edanur KORKMAZ tarafından Deneyap Atölyeleri Bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantıya yaklaşık 100 öğrencimiz katılmıştır.

Deneyap Türkiye, Cumhurbaşkanlığımızın 100 Günlük Programında yer alan "81 İlde 100

Deneyap Teknoloji Atölyesi Kurulması" hedefi doğrultusunda, Bakanlığımız, Gençlik ve Spor

Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş

birliğiyle hayata geçirilmiştir. Deneyap Türkiye Projesi, Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz

doğrultusunda bilim-teknoloji üretiminde yetkinliğe sahip bir insan kaynağının oluşturulması ve

ülkemiz gelişimine yüksek katkı sağlayabilecek yetenekli öğrencilerin yurt sathında tespit

edilmesi ve bu öğrencilerin gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanması amacını taşımaktadır

İLÇE BİRİNCİ ÖĞRENCİMİZ ÖDÜLÜNÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZDEN ALDI

29.02.2024 Perşembe günü öğrencimiz ödülünü Milli Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT'in elinden aldı. Öğrencimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

Okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında "Ocak 2024 Dilimi Seviyorum Türkçe Konuşuyorum Deneme Yarışması" eserleri incelenerek dereceye giren öğrencilere dair komisyon kararı ilgi yazımızda belirtilmiştir.

Merkez İlçe Birincisi : Ali Güral Lisesi - Aliye Sevdenaz YAMAN

Danışman öğretmen. Müzeyyen ÇELİK

ÖĞRENCİLERİMİZLE DPÜ'NE ZİYARET

29.02.2024 tarihinde okulumuz öğrencileriyle DPÜ bölümlerini ziyaret ettik. Öğrenciler kendi düşündükleri bölüm ve fakülteri yerinde ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar. Ziyaret okul müdürümüz U.Mehmet YÜCEL ve müdür yardımcısı Emine DÖNMEZ refakat etti.

DPÜ ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR KÜTÜPHANESİNE ZİYARET

29.02.2024 Perşembe günü Okul müdürümüz Uğur Mehmet YÜCEL ve Müdür Yardımcımız Emine DÖNMEZ nezaretinde öğrencilerimize Şehit Ömer Halisdemir Kütüphanesi tanıtıldı. Yetkililer Ahmet bey ve Adem bey tarafından Kütüphane hakkında öğrencilerimize bilgi verildi.

DEVLET SANATÇISI HAMZA ÜSTÜNKAYA'YA ZİYARET

İlimizin değerli snatçılarından Hamza ÜSTÜNKAYA'yı 29.02.2024 tarihinde saat:10.30'da ziyaret ettik.  Ziyarette okul müdürümüz U.Mehmet YÜCEL ve müdür yardımcımız Emine DÖNMEZ'in refakatinde katılan öğrencilerimiz çini sanatı hakkın da bilgi verdi. Unesco tarafından "yaşayan insan hazzinesi" olarak değerlendirlen Hamza ÜSTÜNKAYA atelyesinde öğrencilerimizle sohbet ederek, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.Ayrıca basılan kitaplarından örnekler göstererek öğrencilerimizi bilgilendirdi. Misafirperliklerinden dolayı büyük ustaya teşekkür ederiz.

Şbt

PANSİYONDA KALAN YEMEKLERİMİZİ İSRAFI ÖNLEME AMAÇLI BELEDİYE EKİPLERİMİZE TESLİM EDİYORUZ

DİLİMİ SEVİYORUM TÜRKÇE KONUŞUYORUM DENEME YARIŞMASINDA  BİRİNCİLİK

ATATÜRK ORTAOKULUNDAN OKULUMUZA TANITIM ZİYARETİ

28 Şubat 2024 Çarşamba günü Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden yaklaşık 30 öğrenci  okulumuzu tanımak ve bilgi almak için öğretmenleri nezaretinde ziyaret ettiler. İdarecilerimiz saat:10.00-11.00 arasında öğrencilere okulumuzu gezdirerek bilgi verdiler. 28.02.2024

Okul Kültürü Çalışmaları Kapsamında Öğretmenlerimizle Kahvaltıda Buluştuk

25 Şubat Cumartesi günü öğretmenlerimizle kahvaltıda buluştuk. Okulumuz personeli arasında işbirliği ve birlik/beraberliği daha da sıkılaştırmak için öğetmenlerimizle birlikte olduk. Etkinliğe katılan personelimizle hoşca vakit geçirerek okulumuz ile ilgili sohbet ettik.

Hasbihal "Egzersiz" Etkinlği

23 Şubat 2024 Cuma günü saat:19.00 'da okulumuz ingilizce öğretmeni Ganze BİLCAN tarafından pansiyonda kalan öğrencilerimize yönelik "Egzersiz" Etkinlği uygulandı. Bu konuda eğitim alan ve özel ilgisi olan öğretmenimiz öğrencilerimizi hem bilgilendirdi hem de uygulamalım olarak gösterdi. Öğretmenimiz Gamze hanıma teşekkür ederiz.

OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM KURSUMUZU TAMAMLADIK

24 Şubat Cumartesi günü okulumuzda düzenlediğimiz "Proje Yazma Teknikleri" konulu kursumuzu tamamladık. Okulumuz bilgisayar öğretmeni Ersin İLASLAN tarafından verilen seminere onayda belirtilen öğretmenlerimiz katıldı. Açılış konuşmasını okul müdürü U.Mehmet YÜZEL'in yaptığı sunumda , Ersin beyin dışında Müzeyyen hanım, Mehmet bey, Gamze ve Mehtap hanımlarda kendi deneyimlerini paylaştılar. Organizasyonu gerçekleştiren bilgisayar öğretmenimiz Ersin beye teşekkür ederiz.

SİVİL SAVUNMA TATBİKATI

08.02.2024 Perşembe günü saat:19.30'da okulumuz pansiyonumuzda  belletmen öğretmenimiz İlkay AKAR, Feyza Devrim SEZGİN nezaretinde Sivil Savunma Tatbikatı yapıldı.

Şbt

Okulumuz müzik öğretmeni Senem AZMİOĞLU tarafından  20.02.2024    Salı günü saat: 19.00'da    pansiyonumuzda kalan öğrencilerimizle bireysel müzik/sanat performans sergileme  etkinliği gerçekleştirildi.  Etkinliğe yaklaşık 53 öğrencmiz katılmıştır. Öğrermenimize teşekkür ederiz.