AŞCIMIZ DEPREM BÖLGESİNDEKİ HİZMETİNDEN DOLAYI TALTİF EDİLDİ, TEBRİK EDERİZ

Aşcımız Beyzanur hanım deprem bölgesindeki gönüllü hizmetinden dolayı bakanlığımızz tarafıb-ndan taltif edildi. Belgesini okul müdürümüz U.Mehmet YÜCEL 04.052.2023 GÜNÜ TAKDİM ETTİ. rWBRİK EDERİZ.

KADROYA GEÇEN AŞCIMIZI TEBRİK EDERİZ

Kadroya geçen aşcımız Beyzanur hanımı tebrik ederiz. 04.05.2023

KADROYA GEÇEN PERSONELİMİZİ TEBRİK EDERİZ

Okulumuz aşcı yardımcısı Berat A. 04.05.2023 tarihi itibariyle kadroya geçmiş olup beşgesini okul müdürümüz U.Mehmet Y. takdim etti. 04.05.2023 Hayırlı olsun.

AGL TALKS BAŞLIYOR

PROJE ÖZET TABLOSU

Projeyi Yapan Kurum: Ali Güral Lisesi

Projenin Adı: AGL TALKS

Projenin Sloganı: Paylaşmaya Değer Fikirler

Proje Uygulama Yeri: Kütahya İli

Hedef Kitle: Hazırlık,9,10, 11, 12. sınıf öğrencileri

Proje Ortakları: Kütahya Millî Eğitim Müdürlüğü, Ali Güral Lisesi

Proje Faaliyet Tarihleri: 2022 / 2023 Öğretim Yılı

Sunum: 31 Mayıs 2023

Yer: Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Salonu

Sunumu Yapan: Ali Güral Lisesi Öğrencileri

Katılımcılar: Lise öğrencileri

DPÜ'DEN OKULUMUZDA SEMİNER

3 Mayıs Çarşamba günü okulumuz toplantı salonunda DPÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi İdris TÜZÜN tarafından öğrencilerimize iki oturum halinde  saat:13.30 ve 14.30 olmak üzere İslamda İman ve İnanç konulu seminer verildi. Seminer sonunda  öğrencilerimizin sorularına  cevap verdi.

YENİDEN eTWİNİNG OKULUYUZ

Okulumuz biyoloji öğretmeni Mehtap ERDEM'in katkıları ile yeniden eTwinimg okulu etiketini aldık. 03/05/2023

Öğretmenimizi ve katkı veren diğer arkadaşlarımızı kutlarız.

DSİ STOCHOLM GENÇLER SU ÖDÜLÜ YARIŞMASINA KATILDIK

Okulumuz öğrencilerinden DSİ su yarışmasına katıldık Öğrencimiz Eray BİRAL 29 Nisan Cumartesi elektronik ortmda müracatımızı yaptık.

Yarışmaya katılan öğrencilerimiz: 10/C   381   Eray BİRAL

10/c   184   Talha DEMİR

1997 yılından bu yana her yıl Dünya Su Haftası etkinlikleri kapsamında Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması düzenlenmektedir.

Stockholm Gençler Su Ödülü Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek projenin belirlenmesi maksadıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Gençler Su Ödülü Proje Yarışması düzenlemektedir.

Dünya su kaynaklarının araştırılması, geliştirilmesi ve korunmasını desteklemek amacıyla gençlerin su konularına ilgilerini artırmak gerekmektedir. Bu bağlamda ödülün amacı, genç bireylerin ortak su konularındaki fikirlerinin hem yerel hem de küresel ölçekte geliştirilmesidir. Ayrıca, genç katılımcıların projeleri ile ülkemizin görünürlüğü ve temsiliyeti artırılacak; gelecek nesillerin su ve çevre meselelerindeki hassasiyeti geliştirilmiş olacaktır.

Yarışma, Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarda öğrenim gören 15-20 yaş arası bütün lise öğrencilerine açıktır.

Proje temaları, “kuraklık/taşkınlar, yeraltı suyu, tuzlanma, suyla ilgili farmakolojik sorunlar ile sanitasyon ve hijyen” olup, proje hazırlanırken su kalitesi, su kaynakları yönetimi, suyun korunması, atık suyun arıtılması yoluyla yaşam kalitesinin geliştirilmesi hususları göz önünde bulundurulmalıdır.

ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TIOPLANTILARINA DEVAM EDİLDİ

2 Mayıs 2023 tarihinde 15.45 'de 12/D,E,F sınıflarımızın ŞÖK  toplantılarını okulumuz toplantı  salonunda şube öğretmenlerimiz, müdür yardımcımız Süleyman SERT ve okul müdürümüz U.Mehmet YÜCEL'in katılımıyla gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin durumlarının tek tek görüşüldüğü toplantıda kalan kısa süre içinde neler yapılabileceği hususunda istişarelerde bulunuldu. Toplantı 17.15 civarında bitti.

12.SINIF ŞÖK TOPLANTILARI

28 Nisan 2023 Cuma günü ders bitiminde 12. sınıfların  A,B.C şube öğretmenler kurulu toplantılarını yaptık. Öğrencilerimizin son durumları ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk.

YÖK ATLAS, TYT, AYT BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

11B, 11D, 11G Sşubelerine yönelik olarak 27 Nisan 2023 perşembe günü Saat:11.00'da okulumuz toplantı salonunda rehber öğretmenimiz Harun DOĞAN tarafından seminer verilmiştir.Seminere 83 öğrencimiz katılmıştır.

Nis

10. SINIF ŞÖK TOPLANTILARIMIZ DEVAM EDİYOR25.04.2023 tarihi itibariyle şök toplantılarımız devam ediyor. Ders öğretmenlerimiz ile sorumlu idare3ci arkadaşlarımızın katıldığı toplantıda öğrenme eksiklliklerinim giderilmesine yönelik alınacak tedbirler ile sosyal davranışların değerlendirilmesi yapılıyor.

RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

KÜTÜPHANECİLİK HAFTASINDA DUVAR GAZETEMİZ

Kütüphanecilik haftası duvar gazetemiz yayında. Danışman öğretmenimiz Elif K.'ın ve öğrencilerinin katkılarıyla çıkartılan duvar gazetimiz öğrencilerim izden ilgi gördü.

KÜTÜPHANECİLİK HAFTASINDA KİTAP TANITIM SERGİSİ

14 Nisan 2023 Cuma günü Okulumuz Kütüphanecilik kulübü öğretmeni Elif K. tarafından okulumuz koridorlarında kitap tanıtımmna yönelik sergi oluşturuldu. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz rahber öğretmeni Harun DOĞAN tarafından 13.04.2023 Perşembe günü  Öğrenme Stilleri ve Teknoloji Kullanımının Verimli Ders Çalışmaya Etkisi Konulu SeminerSaat:11.00'de okulumuz toplantı salonunda 9/A ve 10/B öğrencilerine yönelik olarak verildi. Seminer yaklaşık 50 dakika süedü.