Mevlid Kandiline Özel Duvar Gazetesi

Kandil konusunda farkındalık için dikkat çekici görselimiz. Ekim 2023

İlgili öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okul rehber öğretmenimiz Harun DOĞAN , yönetiminde Öğrencilerle birlikte hazırladığımız tamamen öğrencilerin çektiği kedi fotoğraflarından  oluşan ilk mini sergimizi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Fotoğraflarımız öğrencilerin bundan sonraki sergilerine gelir oluşturmak ve bir kısmıyla mama almak üzere sergi sonunda satılıktır. Beğendiğiniz fotoğrafı ayırtabilirsiniz. Desteklerinizi bekliyoruz.

Fotoğraf Sergisi:

Tarih: 9.10.2023     Saat:10.00     Yer: Ali Güral Lisesi 1. Kat. Koridoru

Katlımcılar:

Hüdanur Araz , Adile Sevdenaz Yaman , Zilan Dal , Bedirhan Gürpınar,  Şefika Sude Akkoç,  Zeynep Ünsal,  Kaan Pamuk , Tuana Çiftçi,  İrem Aksehirlioglu , Mert Topal , Ecrin Sila Yeşilova,  Saniye Şen , Emine Erbay , Şevval Ay , Burcu Erkal , Fatma Uçar , Ecrin Erdem isimli öğrencilerimize fotoğraf sergisine katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK,UNUTMAYACAĞIZ...

3 Ekim Salı günü Ali Güral Lisesinden öğrencilerimizle Medeniyet ve Değerler Kulübü faaliyeti ve ÇEDES programı kapsamında Maltepe Mahallesinde bulunan şehitliğimizi ziyaret ettik. Bu vesileyle şehitlik, gazilik, vatan sevgisi konularından bahsedip bu vatanın bizlere gazi ve şehitlerimizin emaneti olduğunu, onların bize bıraktığı bu vatanı yüceltmek için daha çok çalışmamız ve gayret etmemiz gerektiğini anlattık. Akabinde şehitlerimiz ve vefat eden gazilerimiz için Kur'an okuyup dua ettikten sonra ziyaretimizi sonlandırdık .

Ziyareti gerçekleştiren öğretmenlerimiz Fatih YAMAN ile Yunus ÇETİN ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Sümeyye Özyilmaz

Arda Kurt

Nazlı Taşoluk

Ahmet Bera Ozcelik

Emirhan Taban

Mehmet Mete İşler

Aleyna Çetinbaş

Yusuf Efe Bulut

Enes Ozdemir

9. SINIFLAR VELİ TOPLANTIMIZI YAPTIK

8 Ekim Pazar günü saat:10.30'da 9. sınıf veli toplantımızı yaptık. Velilerimizin %80'ninin katıldığı toplantı daha çok tanışma ve genel tavsiyeler ağırlıklı olarak yapıldı. Okul müdürümüz U.Mehmet YÜCEL 9. Sınıflardaki velilerimizi tek tek ziyaret ederek kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hususunda titizlik gösterilmesinin önemi üzerinde duruldu. Ayrıca yeni ölçme değerlendirme kriterleri konusunda velilerimizi bilgilendirdi. Bilhassa okul düzeyinde  yapılacak sınavlarda açık uçlu sorular sorulmasının zorunlu hale getirldiğini söyledi. Bundan dolayı kitap okumanın çocuklarımız için daha önemli hale geldiğini ifade etti. Katılımları için velilerimize teşekkür etti. Toplantı saat:11.30 civarında bitti.

OKUL-AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULUMUZ YAPILDI

8 Ekim 2023 Pazar günü saat:10.00'da toplantı salonumuzda Okul-Aile Birliğimizin genel kurulu yapıldı. Toplantıya yaklaşık 200 velimiz katıldı. Divan başkanlığını Müdür yardımcısı Süleyman SERT'in yaptığı toplantı da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını müteakip gündem maddelerinin müzarekesine geçildi. Önceki başkan Özlem KARANFİLOĞLU'nun yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu.Daha sonra Metin YAYMACI tarafından denetim kurulu raporu okunarak ibra edildi. Tahmini bütçe ve harcama kalemleri Sevilay ÖZTULUM tarafından kurulun bilgisine sunuldu. Yeni yönetim kurulunun  asil ve yedek üyelerinin seçimi için teklifler alınarak liste oluşturuldu. Denetim kurulu asil ve yedek üyeler teşekkül edildi.

Okul müdürü U.Mehmet YÜCEL katılımları için tüm velilerimize teşekkür etti. Ayrıcayeni ve eski yönetim kurullarında yeralan velilerimize teşekkür ederek toplantı sonunda dokuzuncu sınıfların veli toplantılarının yapılacağını söyleyerek toplantıyı bitirdi.

Eyl

11 Eylül Pazartesi günü 8.30'da okul müdürümüz U.Mehmet YÜCEL'in açış konuşması ile yeniöğretim yılına başladık. Hepimize hayırlı olsun.

Daha sonra yeni kayıt olan 9. sınıf öğrencilerim şubeleri okundu. Ayrıca 11. sınıflarımızın şubeleri de belirlendi.Açılış proğramını hazırlayan müdür yardımcımız Süleyman SERT vw Edebiyat öğretmenimiz Mete GÜVEN beye ve görev alan öğrencilerimize  teşekkür eder.

Yeni öğretim yılının herkese hayırlar getirmesini dileriz.

Eyl

Okulun açıldığı ilk gün 11 Eylül Pazartesi günü ,  son mezunlarımız okulumuzu ve okul müdürümüz U.Mehmet YÜCEL'i ziyaret ettiler. Okul birincimiz Hasan TABAK ve üniversiteye yerleşen diğer öğrencilerimize başarılar dileriz.

Eyl

12.Sınıf öğrencilerimize yönelik olarak 18. Eylül günü olkul müdürümüz, rehber öğretmenimiz ve rders öğretmenlrimizin katılımı ile YKS hazırlık çalışmaları planlama toplantıları okulumuz toplantı salonunda iki oturun halinde yapıldı.Bu yıl yapılacak YKS hazırlık çalışmaları ile ilgili planlamarın içeriği ve takvimi belirlendi. Öğrencilerimize bu çalışmalarında başarılar dileriz.

Eyl

Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi dekan Yardımcısı ve Bilgisayar Bölümü öğretim görevlisi Doç.Dr. Durmuş ÖZDEMİR, 28.09.2023 Perşembe günü Saat:10.00'da okulumuz toplantı salonunda öğrencilerimize alanıyla ilgili bilgi verd..

Orgazisauonu yapan çğretmenimiz Ersin İLASLAN ve davetimize icabet eden Doç.Dr. Durmuş ÖZDEMİR'e teşekkür ederiz.

2023 ÜNİVERSİTE GURUR TABLOMUZ

Generation Z Leaves Marks on the Future with

Creative Projects

15.06.2023

Okulumuz öğretmeni Mehtap ERDEM yaptığı çalışma ile kalite belgesini aldık. Öğretmenimizi tebrik ederiz.

Ali Güral Lisesi, Turkey is awarded with the European Quality Label for the project: Generation Z Leaves Marks on the Future with Creative Projects 15.06.2023

Haz

Özlem OCAK, Mehmet OCak, Meltem hanım tarafından  14 Haziran 2023 Çarşamaba günü saat:14.00'de okulumuz toplantı salonunda öğrencilerimize yönelik hızlı okuma teknikleri konusunda 45 dakikalık seminer verildi. Özlem öğretmene reşekkür ederiz.

TÜRK PATENT ve MARKA KURUMUNA "LOGO TASARIMI" İLE BAŞVURDUK

Haz

AGL TALK'da görev alan öğrencilerimize belgeleri okul müdürümüz , idareciler ve öğretmenler tarafından takdim edildi.

Ödül takdimi. 12.06.203 Pazartesi günü Saat:10.00 Toplantı Salonu Katılan öğrenci sayısı:17