Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası

9. sınıf düzeyinde olan öğrencilerden akıl oyunlarından olan ''Mangala'' ve ''Koridor'' oyunlarında yapılacak olan turnuva için gönüllüler seçilmiştir. Bu oyunlardan birinde oynamak şartıyla seçilen öğrenciler arasında yapılacak olan yarışmalar sonucu kazanan öğrenciler seçilecektir

Çocuklarımızın düşünen, üreten ve karşılaştıkları problem karşısında çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, bireysel ve grup oyunları ile öğrencilerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, ayrıca öğrencilere kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması, öğrenciler arasındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi, akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.

Zekayı aktif tutarak öğrenmeyi kolaylaştırmak.
Planlı hareket etme becerisi kazandırmak.
Öngörüyü güçlendirmek.
Yeni yetenekler edinmeyi sağlamak.
Konsantrasyonu yükseltmek.
Çözüm üretme ve çok yönlü düşünme yeteneğini geliştirmek.

Yayın: 11.02.2022 - Güncelleme: 11.02.2022 10:39 - Görüntülenme: 155