İlkelerimiz

ALİ GÜRAL LİSESİNİN İLKELERİ

İNANIYORUZ Kİ;

Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir.
Öğrencilerimiz bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır.
Biz, birbirimizi; öğrencilerin, velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde geliştirmek için yüreklendiririz.
Biz, hepimiz; öğrencilerimizin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışırız.
Öğrencilerimize bir birey olarak saygı duyar ve onları koruyup gözetiriz.
Biz, birbirimize ve kendimize güveniriz.
FARKINDAYIZ Kİ;
Biz farklıyız. Yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretkeniz.
İşte bütün bu ilkeler; bizim hep birlikte yapacağımız çalışmaları şekillendirir ve alacağımız kararları etkiler.

Birinci önceliğimiz;
Milli Eğitim Temel Kanunu'nda ifadesini bulan Atatürkçü, çağdaş, demokrat ve laik, kendisi ile barışık, soran, sorgulayan ve üreten gençler yetiştirmektir.
İkinci önceliğimiz;
Ali Güral Lisesi'nde potansiyel olarak var olan veli, öğrenci ve öğretmen iletişimine hareket kazandırarak eğitim öğretim faaliyetlerimizin kalitesini artırmaktır.
Üçüncü önceliğimiz;
Yönetim kadrosu ve öğretmen kadrosu olarak eğittiğimiz gençlere ve onların velilerine karşı açık ve demokrat bir yaklaşım içinde olmaktır.

Yayın: 01.01.1970 - Güncelleme: 26.04.2021 18:45 - Görüntülenme: 2133